Conversion Tracking Google Analytics

Het belang van Google Analytics en conversie tracking

  • Google Analytics is hét systeem om het gedrag van uw websitebezoekers in kaart te brengen.
  • Google Analytics werkt uitstekend samen met betaalde advertentiemethodes als Google Ads.
  • Het hebben van Google Analytics is iets anders dan het gebruiken ervan. Calliope Creations kan u hierbij – en nog veel meer – helpen.

Google Analytics

WWilt u weten hoe u het gedrag van uw website bezoekers in kaart kunt brengen? Dan is Google Analytics dé oplossing voor u. Google Analytics verzamelt statistieken van een website en geeft deze op gedetailleerde wijze weer. Het verzamelen van dergelijke informatie wordt soms ook wel conversie tracking genoemd. Google Analytics geeft een beheerder van een website een bijzonder gedetailleerd beeld van datgene wat er op zijn website afspeelt. In de basis heeft Google Analytics 4 grote onderdelen: websitebezoekers, de locatie van de websitebezoekers, het gedrag van bezoekers en wat het oplevert. Via deze 4 hoofdwegen kunt u steeds gedetailleerdere informatie over de bezoekers zien. Zo is het mogelijk om te zien via welke wegen de bezoekers bij uw website terecht gekomen zijn en op welk apparaat zij uw website weergeven. Met meer dan 100 mogelijkheden aan verschillende rapporten levert dit een enorme hoeveelheid hoeveelheid informatie op over de mensen die uw website bezoeken. Deze hoeveelheid informatie wordt natuurlijk alleen maar groter naarmate meer mensen uw pagina bezoeken.

Voordelen van Google Analytics

Google Analytics geeft u dus een gigantische hoeveelheid informatie over de website bezoekers, maar wat is het nut hiervan? Door middel van Google Analytics kunt u goed zien wat de eerste indruk is van bezoekers van uw website. Wanneer ze uw website bezoeken, besteden ze dan veel tijd op uw website, klikken ze veel rond of verlaten ze de site direct? Indien het laatste het geval is, zou het wellicht een goed idee zijn om de landingspagina aan te passen. Doordat Google Analytics de mogelijkheid geeft om te zien waar bezoekers vandaan komen, geeft het de mogelijkheid om speciale acties te ondernemen die gericht zijn op die regio. Ziet u bijvoorbeeld dat bezoekers uit regio X langer op uw website blijven dan regio Y? Dan kan het handig zijn om meer advertentiebudget te spenderen aan regio X. Google Analytics stelt u ook in de gelegenheid om te kijken naar uw concurrenten. Zo kunt u zien hoe vaak hun websites bezocht worden ten opzichte van de uwe. Eveneens kunt u zien wat de concurrenten anders doen, waardoor u uw eigen website kunt verbeteren en daarmee boven de concurrentie uit stijgen. Ook kunt u zien op welke plek in de ‘zoekmachine ranglijst’ staat. Dat wil zeggen, op welke pagina sta ik bijvoorbeeld op Google of Yahoo. Indien u in het spreekwoordelijke rechterrijtje van de zoekmachines staat, zou u wellicht aan uw SEO – Search Engine Optimization – moeten werken. Wilt u weten wat SEO is en hoe u dit kunt aanpakken? Lees dan hier verder. Google Analytics kan hier bovendien bij helpen, zo geeft het de trefwoorden weer die de meeste bezoekers aantrekken. We noemden het zonet al even, maar aan de hand van de inzichten van Google Analytics kunt u ook uw Google Ads campagnes optimaliseren. Door een verbinding te maken tussen Google Analytics en Google Ads kunt u alle relevante informatie op één plek zien. Wilt u weten wat Google Ads precies is en hoe dit uw business kan helpen? Lees dan hier verder.

‘Wij zorgen er dan ook altijd voor dat alle data van uw website inzichtelijk wordt gemaakt en rapporteren deze op periodieke basis in een overzicht aan u.’

Calliope Creations

Zoals u heeft kunnen lezen zijn de voordelen van Google Analytics vrijwel eindeloos. Het is eigenlijk zonde van uw tijd én geld om geen gebruik te maken van dit programma. Gelukkig zijn wij dan ook dat tegenwoordig veel bedrijven al wel Google Analytics hebben. Toch is dit ook niet alles. Iets hebben is iets anders dan gebruiken. Dit is waar wij van Calliope Creations u bij kunnen helpen. Bij alle websites die wij opleveren, installeren wij standaard Google Analytics. Ook is het één van de eerste dingen waar wij naar kijken als wij met een bestaande website werken. Wij zorgen er dan ook altijd voor dat alle data van uw website inzichtelijk wordt gemaakt en rapporteren deze op periodieke basis in een overzicht aan u. Naast Google Analytics maken wij ook gebruik van andere analytische tools, zoals bijvoorbeeld Hotjar. Is uw interesse gewekt en wilt u ook weten hoe uw bedrijf de vruchten kan plukken van deze moderne metingsystemen? Neem dan via onze website contact met ons op. Wij helpen u graag verder. Callipe Creations Accelerates Your Commerce!

Auteur

Michel Busstra

Mede-oprichter van Calliope Creations. Na jarenlang zelf content creator te zijn geweest in het financiële hart van Nederland, helpt hij nu bedrijven meer klanten en meer omzet te genereren door middel van doelgerichte content, winstgevende Google Ads campagnes en converterende websites.