Hosting Webdesign

Waarom een snelle en goede hosting belangrijk is

  • Hosting is het huisvesten of onderbrengen van een website op een server die met het internet verbonden is. Vergelijk het met het huren van een pand.
  • Er is veel verschil in kwaliteit en prijs van hostingpartijen, waardoor het lastig kan zijn om de juiste keuze te maken.
  • Een snelle website is tegenwoordig van levensbelang. Gemiddeld dalen conversies met 12% voor elke seconde die de bezoeker langer moet wachten bij het laden van een website.

UU heeft vast wel eens gehoord van de term hosting, maar er nooit bij stilgestaan wat dit is. Hosting komt van het Engelse woord voor gastheer, ‘host’. Het is simpel gezegd het huisvesten of onderbrengen van een website op een server die met het internet verbonden is. Doordat deze altijd aanstaat, kunnen bezoekers te allen tijde terecht op uw website. Met hosting ‘huurt’ u een plek op een dergelijke server. In dit artikel zullen we u vertellen wat hosting nu precies is en waarom het belangrijk is dat u hierbij de juiste partij kiest.

Verschil in prijs en kwaliteit

Zoals op de meeste markten is er een breed aanbod in de hosting sector. In principe doen deze bedrijven allemaal hetzelfde, maar er zijn wel degelijk verschillen. Het belangrijkste verschil is het verschil in kwaliteit. Voor enkele euro’s per maand is het al mogelijk om gebruik te maken van webhosting. Deze lage prijs wordt dan ook weerspiegeld in de kwaliteit van de hosting. Wanneer u een website heeft met een relatief laag aantal bezoekers zou dit natuurlijk geen enkel probleem moeten opleveren. Echter, wanneer u een druk bezochte website heeft, kan dit een pijnpunt worden. Wanneer u in een dergelijke situatie gebruik maakt van minder kwalitatief sterke webhosting, kan dit gevolgen hebben voor de snelheid en veiligheid van uw website. Bij een slechtere webhost moet u vaak zelfs extra beveiliging regelen voor uw website. Ook is de ondersteuning vaak minder; als er bijvoorbeeld iets mis gaat op de server, duurt het langer voordat dit probleem is opgelost, met alle gevolgen van dien. Wanneer er dan niet genoeg back-ups zijn, wat vaak het geval is bij kwalitatief zwakkere hosts, levert dit nog meer problemen op, waardoor uw website niet meer up to date is. Ook kan het ertoe leiden dat uw website langere tijd onbereikbaar is, een doemscenario wat absoluut voorkomen moet worden. Naast een goede hosting, is het ook belangrijk dat uw website de goede boodschap vertelt. Uiteraard is een duidelijke homepage en over-ons-pagina ook belangrijk, maar de beste manier om dit te doen is door het starten van een blog. Dit heet ook wel content creation. Wist u dat bedrijven die dit doen gemiddeld 126% meer websiteverkeer ervaren? Lees hier verder.

 

Voordelen goede hosting

Wanneer u gebruik maakt van een goede webhost, kan dit een hoop voordelen met zich meebrengen. Zonet hadden we het al kort over het verschil in kwaliteit van verschillende hostingpartijen. Een ander punt waarop deze met elkaar kunnen verschillen is de snelheid van de hosting. U zult misschien denken, wat maakt het nou uit of mijn website in 4 of 5 seconden geladen is? Best veel. Als de laadsnelheid van uw website langer dan 4 seconden duurt, zal gemiddeld een kwart van alle bezoekers de website verlaten hebben voordat deze überhaupt geladen is. Daarnaast dalen conversies gemiddeld met 12% voor elke seconde die de bezoeker langer moet wachten bij het laden van de website. Door de laadsnelheid van bijvoorbeeld 4 naar 2 seconden te verlagen, vertaalt zich dit dan ook in een gemiddelde omzetstijging van 3.2%. Wanneer het langer duurt om een website te laden, duurt het ook langer om gevonden te worden op bijvoorbeeld Google. Dit heeft als gevolg dat Google uw website minder snel zal tonen in de zoekresultaten, iets wat fataal kan zijn voor een website die afhankelijk is van een groeiende klantengroep. Naast de beter laadsnelheden, zorgt een goede webhost ook voor betere beveiliging. Dit betekent dat het voor mensen met onzuivere intenties lastiger is om bij de backend van uw website te komen, waar ze alles kunnen doen met uw website wat u juist niet wilt dat er gebeurt met uw website. Een goede webhost maakt ook regelmatig backups van uw website, wat ervoor zorgt dat als er toch problemen ontstaan, u deze eenvoudig kunt herstellen.

“Wij werken samen met een partij die een snelle hosting aanbiedt – o.a. door geavanceerde caching -, uitstekende support heeft, regelmatig backups maakt en bovendien over een erg veilige online omgeving beschikt.”

Premium hosting

Zoals u inmiddels waarschijnlijk wel begrijpt is een goede webhosting van essentieel belang voor het succes van uw website. Na lang zoeken op de markt zijn wij uitgekomen bij een partij die alle boxes aantikt die het moet. Het is een partij die een snelle hosting aanbiedt – o.a. door geavanceerde caching -, uitstekende support heeft, regelmatig backups maakt en bovendien over een erg veilige online omgeving beschikt. Dit alles doet deze partij ook nog eens tegen tarieven die lager liggen dan gemiddeld. Kortom, het beste van beide werelden. Doordat wij al geruime tijd met deze partij samenwerken, kunt u door een unieke code van ons bovendien ook nog eens op extra korting rekenen. Als u nog op zoek bent naar een geschikte hosting, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Ook als u op dit moment al wel over hosting beschikt, dan begeleiden wij u kosteloos bij het overzetten ervan. Hiernaast optimaliseren wij ook alle websites waar wij mee werken – of we deze nu zelf hebben gemaakt of niet – door middel van bijv. caching, het optimaliseren van foto’s en het uitzetten van plugins en andere assets die u niet direct nodig. Mocht u op zoek zijn naar een nieuwe hosting of een compleet nieuwe website zelfs, dan kunt u via onze website contact met ons opnemen. Calliope Creations Accelerates Your Commerce!

Auteur

Michel Busstra

Mede-oprichter van Calliope Creations. Na jarenlang zelf content creator te zijn geweest in het financiële hart van Nederland, helpt hij nu bedrijven meer klanten en meer omzet te genereren door middel van doelgerichte content, winstgevende Google Ads campagnes en converterende websites.